середу, 20 лютого 2019 р.


НЕБЕСНА    СОТНЯ

А Сотню вже зустріли Небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
Із кров´ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав…
такими словами бібліотекар Cтаросільської бібліотеки розпочала патріотичний урок « Памяті героїв Майдану», присвячений Героям Небесної  Сотні  для учнів 3-4 класів.
Бібліотекар донесла до дітей інформацію про те ,що Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», у якому   зазначено, що День Героїв Небесної сотні, в Україні відзначатимуть 20 лютого щорічно.
Бібліотекар  розповіла про запеклі події, боротьбу, надії та сподівання – нелегку долю тих, які пішли в останню життєву атаку на Майдані
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Діти уважно продивилися   відео   про найтрагічніший етап революції – події на Інститутській 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень було травмовано.

Діти декламували вірші в яких  переплелися тривога і спокій, журба і радість, життя і смерть, біль і любов. Переглянули  тематичну викладку літератури ,прослухали уривок  з книги Неділько Романа «Небесна варта».
На завершення класовод Тунік Т. запропонувала згадати всіх Героїв, що поклали свої голови за наше майбутнє хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар