пʼятницю, 22 лютого 2019 р.


       Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Рідна мова! Милозвучна і співуча, сповнена музики і натхнення, вона встала із колін, як і наша Україна, і той хто не знає рідної мови або її цурається, прирікає себе на забуття.Не можна ходити по рідній землі, не володіючи виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому, щорічно, 21-го лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
       В   бібліотеці     проведено круглий стіл на тему «Тернистий шлях української мови » до Міжнародного Дня рідної мови. (учні 7 класу, кл. кер. КолоненкоЛ.В.), під час якої юні книголюби читали вірші про мову, вели розмову про тернистий шлях української мови.
       На тематичній викладці літератури « Моя велична Українська мова», яка оформлена в бібліотеці, читачі ознайомились з книгами з історії рідної мови, сучасними словниками та енциклопедіями  з української мови. Сподіваються, що ці видання допоможуть збагнути всю велич рідного слова, викличуть бажання вивчати українську та милуватися її красою. А твори українських  письменників та поетів розкривають багатство  та силу українського слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар