неділю, 29 січня 2017 р.



Стогнали Крути і молився вітер , цілуючи скривавлені сліди.
           Їх триста борців за свободу
      В нерівному бою лягло,
                  Щоб власною кров'ю з народу
                Змить рабське ганебне  тавро.
       Згадай їх тепер, Україно,
        Онукам про них розкажи,
Їхнє  ім'я добре нині
                  Від скверни й брехні вбережи.
Добре кажуть:"Хто не знає свого минулого , не вартий свого майбутнього".Саме тому, ми маємо знати історію своєї Батьківщини .
29 січня 1918року в історії України з'явилась нова сторінка, щедро полита молодою кров'ю, назва якої - Крути,саме тоді назва невеликої станції, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу і незалежність.
А що було під Крутами?  Хто були ті юні звитяжці? Якої вічної нагороди сподівались вони , вирушаючи в бій ,чи вірили в свою перемогу ?
Дізнатися про юних українських спартанців чий подвиг і сьогодні живе в душі українського народу,ятрить його серце, надихає наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь Батьківщини учні 7-8 класів змогли на годині- спомині "Стогнали Крути і молився вітер, цілуючи скривавлені сліди". Допомогли їм ведучі Назарчук Людмила і Пархомчук Любов.

Поетичним словом славили героїв Свиридюк Андрій, Васюхник Арсен,Мосійчук Сніжана, Гапончук Настя і Ткачук Настя.
 
















 
Бути патріотами, любити свою багатостраждальну матір -Україну, яка і сьогодні потребує захисту. Війна на сході України знову забирає людські життя,сіє горе ,смерть і сльози. Схилилити голови і вшанували хвилиною мовчання всіх тих , хто віддав своє життя за нас , за волю, за єдність і щастя нашої української держави закликала Гапончук Наталія -класовод 8 класу.

 
В бібліотеці присутні мали змогу ознайомились з тематичною підбіркою літератури "Крути-наша слава,наша історія",переглянули  відео "Бій під Крутами"



Немає коментарів:

Дописати коментар