четвер, 10 березня 2016 р.

Навесні , коли тануть сніги
І на рясті заграє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.
Пам'ять про Т.Г.Шевченка живе у серцях людських.Його іменем названі вулиці, театри, школи. Пам'ятники Шевченку  стоять у багатьох містах і селах по всьому світі. Поезія поета  стала нетлінною частиною духовного буття українського народу. Т. Г. Шевченко для нас не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть.З чого черпають сили й надії.

 
З метою прищеплення в учнів почуття глибокої поваги та пам’яті до славетного Кобзаря українського народу, прищеплення в дітей інтересу до поетичного слова творця в  бібліотеці проведено літературне знайомство "Живи поете, в бронзі і граніті, живи поете в памяті людській"
Бібліотекар  розповіла дітям про письменника: якою людиною він був, як жив, чому його ім’я називають серед імен найславетніших українців.

 Юні користувачі з великим задоволенням переглянули мультимедійну презентацію, присвячену життю та творчості геніального поета і митця , декламували улюблені поезії письменника.








Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка - живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам і дочкам свого народу. І серед них - найперший і найголовніший:


СвоюУкраїну любіть,
Любіть її... Во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.


Немає коментарів:

Дописати коментар